Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у уторак, 28. марта, изложбу графика под називом "Из дубине", младих уметница из Београда Иве Димитријевић, Исидоре Јанцић и Тамаре Агић. Уз отварање изложбе присутни ће имати прилику и да присуствују презентацији дубоке штампе - бакропис и акватинта.

Ива Димитријевић рођена је 1999. године у Београду. Завршила је IX Гимназију "Михаило Петровић Алас", а дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду, сликарски одсек у класи Бранка Раковића. Тренутно је на мастер студијама на истом смеру, у класи професорке Биљане Ђурђевић. Излагала је на више изложби у Србији и иностранству.

Исидора Јанцић рођена је 1999. године у Гњилану. Завршила је XIII Гимназију 2018. године, након чега је уписала Факултет ликовних уметности у Београду, сликарски одсек. Дипломирала је на сликарском одсеку у класи редовног професора Добрице Бисенића. Уписала је мастер студије на графичком одсеку под менторством редовног професрора Катарине Зарић. Учествовала је у више групних изложби у Србији и иностранству, а имала је и три самосталне изложбе од којих је једна била у детињству. Добитница је три награде и једне похвале за графику.

Тамара Агић рођена је у Београду 1997. године. Завршила је V Гимназију у Београду. Дипломирала на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у класи професора Добрице Бисенића 2021. године. Завршила је мастер студије графике у класи професорке Катарине Зарић, на Факултету ликовних уметности у Београду, 2022. године, где је тренутно на првој години докторских студија. Била је стипендиста Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта републике Србије за школску 2021/2022. годину. Од 2020. године активно излаже на изложбама у земљи и иностранству.

Отварање је заказано за 19.00 часова.

 

Извор: vrbas.net