Најаве догађаја

у културном центру Врбас

Савет Фестивала поезије младих, који се од 21. до 25. маја одржава у Врбасу по 56. пут, утврдио је програм овогодишње манифестације. Поштујући традицију и препознатљиве сегменте поетских сусрета у "граду на песниковој руци", и ове године љубитељи уметности имаће прилику да чују бројне афирмисане песнике, али и младе, талентоване поете који ће то у пуном сјају постати у будућности.

Позивамо Вас на отварање изложбе слика Мартина Јонаша,родоначелника наивног сликаратва у Ковачици,поред Сузане Халупове и Јана Хусарика. Отварање ће се одржати у уторак 7.маја у Ликовној галерији КЦ Врбаса са почетком у 19х.

У суботу 9.марта у 18х у Ликовној галерији КЦ Врбаса одржавамо хуманитарну изложбу сећања под називом ИН МЕМОРИАМ НАДА ШТРБАЦ. Изложена су дела 33 сликара, која ће после ове изожбе бити поклоњена основној школи Петар Петровић Његош и гимназији Жарко Зрењанин у Врбасу.

Хуманитарна изложба је сећање на прерано преминулу нашу суграђанку Наду ШТРБАЦ.

Нада Штрбац је рођена на данашњи дан у Врбасу 1974. године. У Врбасу је завршила и основну и средњу школу, а факултет ликовних уметности у Новом Саду. Радни век провела као професор сликања у Бања Луци, Лозници, Новом Саду и Врбасу. Излагала своја дела у многим градовима… оснивач удружења TIME FOR ART и члан удружења Vigled. О њеном стваралаштву говориће њен колега и оснивач удружења VIGLED Миливоје Мики Костић из Новог Сада.

 

У Галерији Културног центра Врбаса, у четвртак 31. августа 2023. године биће отворена изложба одабраних радова насталих на Ликовној колонији „Ловћеначки колорити“ 14 академских сликара из Црне Горе, Србије, Француске и Северне Македоније.

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба цртежа Наталије Стаменковић и Александре Стојановић под називом "Простори светлог и тамног". За љубитеље уметности изложба ће бити доступна до 18. августа 2023. године.

Категорија

Претрага

kc_logo_06.jpg
© 2022-2024 Културни центар Врбас
Израда и администрација: aXiom.rs
Hosting by Oblak+

Контакт информације

+381.21.701.722
Маршала Тита 87, 21460 Врбас
[email protected]
www.kcvrbas.org

Search