У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у среду, 24. септембра, биће отворена изложба слика под називом Дефрагментисање, ауторке академске сликарке Маријане Пауновић.

"Др Маријана Пауновић, рођена 1982. у Београду, бави се примењеном геометријом у различитим областима визуелних уметности, повезујући тако уметност и науку у својим истаживањима. Дипломирала је на Факултету примењених уметности 2007. године, и докторирала на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, 2016. године. Ангажована је у настави на предмету Пројектовање облика, на Факултету примењених уметности од 2007. године, а као доцент ради од 2014.

Добитница је награде фонда 'Иван Табаковић', као и I награде публике групне изложбе 'Denimart by Gas'. Била је стипендиста Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка од 2005 до 2007. Њен дипломски рад 'Односи' постављен је као трајна скулптура у Хајд парку у Београду 2010. године. Самосталне изложбе: SOUL THING - Мала галерија УЛУПУДС-а Београд, Галерија Центар за културу Стара Пазова и Сопот 2010, ДУХОВНИ ШТИТОВИ - Галерија Двориште, Панчево 2007, CONTENDO - Галерија СКЦ Нови Београд 2006. Учествовала на бројним колективним изложбама, али и научним скуповима у земљи и иностранству. Објавила је више научних радова у истакнутим публикацијама".

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова.