У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба графика Радована Јандрића, насловљена "Из дневника сеоског уметника". Изложени радови представљају дубоку графику, као и високу штампу или линорез. 

Поставку прати и допуњује и књига коју је уметник објавио под истим називом. Академски сликар Радован Јандрић, данас пензионер, радио је као професор на новосадској Академији уметности.

"Нови циклус графика Радована Јандрића (1954) конципиран је као дневник аматерског војвођанског сликара који уз записе о догађајима и размишљањима, садржи цртеже различите тематике. Из имагинарног дневника Јандрић издваја поједине забелешке – духовите и надреалне, преузима цртеже, преноси их на графички лист и реинтерпретира у техници линореза. Кроз евокацију интимне приче овај циклус говори о импресијама са путовања, о судбинама 'обичних људи', социјалним неправдама, али и о статусу уметника као усамљеног појединца у савременом друштву.

Прва сазнања о 'Дневнику' добио сам на породичној слави када ми је даљи рођак споменуо између залогоја меса и пића, да је у његовом селу умро загонетном смрћу њихов сеоски уметник. Начин на који је причао о том догађају као нечем крајње ружном и безначајном натерао ме је да цео разговор брзо заборавим…

На први поглед била је то велика књига неправилног облика, као да је тесана секиром. Први додир склопљених очију и осећај да ми садржај познат. На корицама у невешто нацртаном златном раму писало је 'Мој дневник', а испод тога у загради – (моји одговори). Отварам га и видим да је то у ствари имитација књиге, и да је тамо где су требале бити странице била шупљина у којој су се налазили различити папири. Биле су ту скице, идеје, записи, неки разумљиви а неки не, али је мало њих било у добром стању. Преплавили су ме осећаји које до тада нисам имао…

Знао сам вредност 'Дневника' али нисам био сигуран у своје могућности и то ме је плашило. Донео сам одлуку да прву количину скица и записа сачувам тако што ћу их фотокопирајући увећати, пренети на линолеум, а затим резати и штампати. Трудио сам се да оне уништене делове скица или цртежа допуним имитирајући његов рукопис. Негде сам уз његове коментаре додао и своје верујући да ми он неће замерити на томе. Био је то дуг и мукотрпан посао око резања и штампања, уз страх да ли сам успео у својој намери…" Радован Јандрић (из предговора каталога).

Радован Јандрић завршио је Академију ликовних умјетности у Загребу 1980. године, у класи проф. Анте Кудуза. Постдипломске студије завршио је на Факултету ликовних уметности у Београду 1983. године, у класи проф. Марка Крсмановића. Излагао је на многим самосталним изложбама у земљи и иностранству. Радован Јандрић био је професор на Катедри за графику Академије уметности у Новом Саду.