Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који је ове године радио у саставу Тоде Николетић, председник, и Бранко Стевановић и Бранислав Зубовић, чланови, донео је одлуку о победницима овогодишње манифестације.

ПРВА НАГРАДА: Елена Мајсторовић, VII/3, Београд (шифра „ЛЕТ”)

Првонаграђене песме су готово све у везаном стиху, карактерише их веома вешто баратање римом, аутентична непосредност исказа, стваралачка самоувереност и квалитетна обрада одабраних мотива. Међу њима су посебно успеле песме: „Лепота“, „Највеће благо“, „Ту си...“.

ДРУГА НАГРАДА: Лана Вељковић, 13 година ОШ „Васа Чарапић”, Бели Поток (шифра „ПАХУЉИЦА3“)

Другонаграђене песме, у којима се преплићу мисаона и љубавна тематика, припадају ауторки богатог вокабулара, која песмом „Вешти музичари“ показује да је дорасла у поезији важној сведености исказа, док је песма „Узела сам да те читам“  леп пример ширег песничког захвата.

ТРЕЋА НАГРАДА (РАВНОПРАВНО):

  • Тијана Нашпалић, Кикинда (2008) (шифра „КОСОВКА ДЕВОЈКА“)
    (Посебно успеле песме: „Банату мој“, „Тишина вришти“)
  • Дуња Босић, IV/1, Ветерник (шифра „ПЛАВИ КЉУЧИЋ“)
    (Посебно успеле песме: „Песма брату“, „Срце“)
  • Николина Весић, VIII/1, Бања Лука (шифра „НИНА 2006“)
    (Посебно успеле песме: „Одраз“, „Јесен“)

Трећенаграђене песме (три равноправне треће награде) објављују вредне ствараоце који обећавају још веће песничке домете у скорој будућности, а на то би требало да их стимулише и чињеница да се налазе међу добитницима награда Невеновог фестивала деце песника 2021.