У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба слика академског сликара Петра Шушулића. 

Љубитељи сликарства имају прилику да виде више од двадесет Шушулићевих уља на платну, за које је др Силвиа Јелачић, академска сликарка и галеристикиња, у уводној речи истакла да свака појединачно носи пун квалитет, што поставци даје посебну снагу. Под називом "Double Trouble", ово је 22. самостална изложба сликара из Врбаса.

"Ово је уједно и мала рестроспектива 30 година од Академије уметности, али и представљање врбаској публици, мојим суграђанима и пријатељима, неким новијим радовима из прошле и ове године. Инспирација ми је цели живот море, несметана дечија игра и детињство, које наново проживљавам кроз сликање, и најбоље се осећам док радим. Тематика је везана за летње месеце, а ликовни језик који говорим наставићу да негујем у овој форми и у овом формату зато што ме чува од свакодневице. На неки начин сам привилегован што се бавим овим стварима", рекао је овом приликом Шушулић.

"Петар Шушулић сликарским иступом потврђује своју доследну уметничку авантуру чија се иконична димензија непрестано уздиже сваком новом сликом. Теме и мотиви у сликарству Шушулића нису кључни у његовој коначној реализацији. Одлике организоване и готово питагоризоване композиције, што у минуциозно исликаним површинама граде визуелни свет отвореног духа испуњеног етром, никога не остављају равнодушним. Када проматрамо ведуте у којима не постоје класични планови нити перспектива, наш поглед застајкује на наглашеним хоризонталама и вартикалама геометризоване природе слике. Пејзажи насељених обала, одморишта морске безазлености и духовито акцентовани табуи скривени иза наизглед уобичајених порука умирују посматрача. Концентрисани стваралачки импулс Петра Шушулића оснажен је убедљивом, често хералдичком једноставношћу. Можебити, да због тога, ове слике унутрашњег окулара, огледајући се у бољој страни стварности, упућују на сликарско чистунство и којем нема места компромису... Значај сликарских подухвата Петра Шушулића једнак је зрелој ликовној мисли у јединственој појави на нашој разуђеној уметничкој сцени. Посматрајте и видећете, ово сликарство је снага изазова који нас узбуђује", записао је, између осталог, о уметничком изразу Петра Шушулића мр Данило Вуксановић.

Петар Шушулић рођен је у Врбасу 1970. године. Редовне и постдипломске студије сликарства завршио је на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракитића, професора Халила Тиквеша и професора Владе Ранчића. Излагао је у Новом Саду, Нишу, Сомбору, Врбасу, Суботици, Сремским Карловцима. Учесник је бројних колективних изложби, ликовних колонија и радионица, био је део многих хуманитарних акција. Добитник је више награда за сликарство и цртеж.

Изложба је доступна наредне две недеље.