Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за младе песнике из Србије и региона за учешће на 55. Фестивалу, који ће се крајем маја одржати у Врбасу.

Право учешћа на конкурсу имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама, на српском језику и језицима националних заједница (са преводом на српски језик уколико је потребно). Песме, умножене у четири примерка и потписане шифром (са решењем шифре у посебном коверту), треба доставити на адресу: Јавна библиотека "Данило Киш", Фестивал поезије младих, Маршала Тита 87, 21460 Врбас. Конкурс траје до 01. априла 2023. године.

Песници чије песме одабере стручни жири, учествоваће на 55. Фестивалу поезије младих који ће се крајем маја одржати у Врбасу. Фестивал ће наградити најбоље песнике, а прва награда је штампање књиге. Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Истовремено, Фестивал поезије младих расписао је и конкурс за најбољег младог сликара Палете младих, која ће се по 49. пут одржати у оквиру 55. Фестивала поезије младих. Право учешћа на конкурс имају сви млади сликари до 27 година старости. Тема и техника рада је по слободном избору, а формат рада је штафелајни. Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат .jpg, резолуција 300dpi), уз основне податке рада (назив рада, техника, формат и година настанка), као и кратку биографију на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 01. априла 2023. године. Селектор Палете младих ће на основу радова приспелих електронским путем, одабрати десет најбољих аутора чији ће радови бити изложени у Галерији Културног центра Врбаса на 49. Палети младих, која ће се одржати крајем маја ове године у Врбасу. Организатор ће штампати каталог радова, а најбољем аутору ће бити додељена плакета и откупна награда. Аутори који буду ушли у ужи избор, своје оригиналне радове треба да доставе најкасније до 01. маја 2023. године на адресу Галерије Културног центра Врбаса - Маршала Тита 81, 21460 Врбас.

Извор: vrbas.net