Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је део програма 54. Празника мимозе, једног од најстаријих и најпопуларнијих фестивала у региону, који се ове године одржава од 17. фебуара до 4. марта у Херцег Новом. У славу мирисног жутог цвета организовано је низ манифестација, представа и промиција, музички, гастро, културни, дечији и спортски програми и концерти.

"Гости и извођачи из Србије су традиционално међу најбројнијима на Празнику мимозе. Између њих, нашег фестивала и уопште Херцег Новог постоји заиста једна посебна веза, блискост и пријатељство који трају и расту годинама. Празник мимозе је фестивал по коме је Херцег Нови препознат не само у региону, већ и у Европи и свету", саопштили су организатори.

"Изузетан наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса на 54. Данима мимозе у Херцег Новом. Наступ играчке секције, која се представила играма из околине Београда и Пчиње, као и наступ певачке групе уз пратњу народног оркестра, поздрављени су овацијама публике. Овај фолклорни ансамбл на најбољи начин репрезентују општину Врбас и доказ је да је Врбас град културе", оценио је Предраг Ројевић, председник општине Врбас. 

Извор: vrbas.net