Низом добро осмишљених програма за посетиоце свих генерација, радионицама, позоришним представама, етно изложбама, затим мултимедијалном вечери и културно-уметничким наступима, у Куцури је одржана дводневна, традиционална манифестација "Куцурска жетва".

Ове године у центру пажње било је обележавање 260 година од досељења Русина у Куцуру, као и сусрет младих.

Заменица председника општине Тијана Алексић истакла је да "Куцурска жетва" не слави само успешно окончање овогодишње жетве, већ слави рађање новог рода жита и новог хлеба.

"Традиционална 'Куцурска жетва' није само локални празник. Она је бисер у беспрекорном снопу класја разноликости наше општине и наше Србије. Славећи будућност ми одајемо почаст генерацијама предака, које су прослављале хлеб као најлепши дар плодне војвођанске земље, као највећу радост и највредније богатство. Слављењем наслеђа прошлих генерација које су у срж свог и нашег бића уткале универзалне вредности - преданост, марљивост, слободу, пожртвовање - наша општина је успела да се развије, одржи, ојача и израсте у заједнички дом многих нација, које сложно живе, у комшијској и братској љубави и складу", рекла је Тијана Алексић и нагласила да је "Врбас поново почео убрзано да се развија у настојању да поврати епитет Олимпа у равници".

"Наш буџет је из године у годину све већи. Реконструишемо школе, вртиће, домове здравља, домове културе, спортске терене, игралишта, атарске путеве, градимо инфраструктуру, унапређујемо подршку породици и деци", рекла је Алексићева.