Фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса, уз подршку локалне самоуправе и председника општине Врбас Предрага Ројевића, учествовао је Међународном фестивалу фолклорних традиција "Marelandia", који је одржан у италијанском граду Римини.

Фестивал је почео дефилеом учесника у центру Риминија и након тога Фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса, под уметничким руководством Жарка Пејовића, наступио је пред бројном публиком са композицијом 'Игре из Београда' и заслужио аплаузе и велике овације свих присутних.

Управо учешће на оваквим фестивалима даје нам прилику да прикажемо бар делић богатства фолклора наше земље, коју вредно негујемо кроз наше деловање, промовишући Врбас и земљу из које долазимо на најбољи начин. Културни центар Врбаса и наш фолклорни ансамбл су једини из Србије који су учествовали на овом фестивалу, уз учешће фолклорних ансамбала из Бугарске, Пољске, Румуније, Турске, Кипра и државе домаћина Италије. Због наступа који ће остати у сећању свих посетилаца, Културни центар Врбаса добио је захвалницу за учешће на Међународном фестивалу фолклорних традиција 'Marelandia' у Риминију.

Захваницу је примио директор КЦ Врбас Бојан Периз.