У присуству бројних ученика и професора, у Ликовној галерији Културног центра Врбаса је отворена изложба радова ученика од 1. до 4. разреда Гимназије "Жарко Зрењанин".

Изложени ликовни и други радови настали су кроз активности на предмету Ликовна култура и у оквиру изборног програма Уметност и дизајн, који заједно развијају и афирмишу уметничке таленте гимназијалаца, уз усвајање нових знања о уметности, уметничким правцима и значајним ауторима.

Изложбу је отворио професор ликовне културе и мастер ликовни уметник Дејан Крстић.

"Изложба се реализује након заједничке иницијативе и жеље Гимназије 'Жарко Зрењанин' и Ликовне галерије Културног центра Врбаса да представимо радове ученика, али и да их мотивишемо да уђу у свет галерије, да виде како то изгледа, као и да самим тим они партиципирају... После неког времена планирања ево сада смо стигли до реализације. Назив изложбе дошао је из школе; ми имамо нешто што се назива 'први пресек стања', 'други пресек стања', у наш назив убацили смо одредницу визуелни и тако сада имамо Први визуелни пресек стања. Деловало је као занимљив и креативан начин да се све повеже са школом, али и да отвори врата за нека будућа дешавања, односно да се успостави традиција и добијемо и други, и трећи сваки следећи визуелни пресек стања развоја младих ученика", рекао је Крстић.

Изложба је отворена до 22. јануара, с тим што ће Ликовна галерија Културног центра Врбаса радити и у суботу, 20. јануара од 10.00 до 18.00 часова.

 

Извор: vrbas.net