У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба слика Милана Коњовића названа "Смутна времена". Изложбу је отворио председник општине Врбас Милан Глушац. Он је истакао да је Коњовић по многима заузима најистакнутије место у савременом српском сликарству, као и да изложба његових радова представља значајан догађај за општину Врбас.
 
"Врхунска уметност на најбољи начин повезују људе и просторе. Грађани општине Врбас имају прилику да виде 26 слика насталих за време и непосредно након Другог светског рата. Коњовић је величанствени сликар војвођанске равнице. Изложба је реализована у сарадњи са Галеријом 'Милан Коњовић' из Сомбора. У будућности Врбас и Сомбор биће још ближи. У току је градња брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње, најављена је реконструкција пруге Врбас - Сомбор, а за Врбас је посебно важно отварање брзе пруге Соботица - Нови Сад - Београд. То ће оснажити наше привредне, али и културне капацитете, јер ће сви наши културни догађаји и културна баштина бити лако доступни већем броју људи. У међувремену, надам се да ће велики број житеља општине Врбас до 15. септембра доћи да види изложбу Коњовићевих дела и да ће уживати у његовом изузетном сликарству", рекао је Глушац.

Са стваралаштвом великог сликара из Сомбора присутне је упознао Небојша Васић, кустос и аутор изложбе, док су отварању присустовали Милена Рацков - Ковачић, директорка Галерије "Милан Коњовић", директор Културног центра Врбаса Бојан Периз и руководилац Ликовне галерије Културног центра Врбаса др Силвиа Јелачић, који су, такође, поздравили љубитеље Коњовићевог сликарства.

Изложба "Смутна времена"обухвата шест уља на картону и 20 пастела насталих у периоду од 1933. до 1952. године, биће отворена до 15. септембра. Изложбу су подржали Министарство културе и Покрајински секретаријат за културу.
Извор: vrbas.net