У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба слика под називом “Генеологија душе”, на којој су изложени радови сликарке Марије Николић и скулптора Милорада Правуљца. Прву заједничку изложбу двоје уметника отворио је заменик председника општине Врбас Јован Ковачевић.

Он је истакао да је публика у Врбасу "наклоњена култури и уметности", и изразио очекивања да ће изложбу посетити велики број грађана и да ће им радови Николић и Правуљца потврдити мишљења филозофа "да боје постају боје само на сликарском платну, а да облици постају облици тек у скулптурама вајара".

"Општина Врбас има дугу и богату културну историју и традицију, она је кућа уметности и уметника. У нашој општини, још од 19. века, одржава се велики број ликовних колонија, а сама Галерија постоји 56 година, током којих је реализовано више од 220 изложби. Такође, овде у Врбасу рођен је Алексије Везилић, отац уметничке лирске поезије, овде је живео и радио Јожеф Пехан, велики уметник, сликар, фотограф и отац селфија, као и многи други значајни уметници. У Врбасу се одржавају бројни фестивали и манифестације који нашу општину у међународним оквирима промовишу и славе као Олимп у равници", рекао је Ковачевић и нагласио да општина Врбас издваја значајна средства из буџета за подршку култури.

"Наставићемо да то чинимо и будућности. Наш задатак је да Врбас поново постане снажан индустријски, спортски и културни центар, који ће бити синоним успеха у целом региону", поручио је Ковачевић.

Извор: vrbas.net